2017 Uzman Erbaş Alımları İçin Yaş Ve Askerlikteki İki Önemli Kriter Değişmeli

2017 Uzman Erbaş Alımları İçin Yaş Ve Askerlikteki İki Önemli Kriter Değişmeli

KamuAjans.Com-2016 yılında hem 1989 doğumlular için büyük engel olan yaş kriteri ile askerliğini tamamlayanlar için şart koşulan 36 ay askerlik kriteri Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olmak isteyenlerin önünde büyük engel olarak kalmaya devam ediyor.

2016 yılında polis ve askeri personel alımlarında büyük sorun olarak adayların önünde duran yaş kriterin ve askerlik kriteri bulunmaktaydı. Fakat İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Polisi alımlarının detaylarının tam olarak yayınlanmasıyla 36 ay askerlik sorunu çözüldüğüne hep beraber şahit oldu.My memur olarak sürekli askerlik kriterindeki 36 ay askerlik terhis durumu ile ilgili sorunun adaylar için büyük problem olduğunu ve bu konuda Emniyet Teşkilatı Kanununun değişmesi gerektiğini belirtmiştik ve öyle de oldu.

Yayımlanan OHAL kapsamında KHK ile bu hüküm değiştirilerek özel harekat polisi alımlarında gurur verici bir rekor başvuruya imza atılmıştı.Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından değişikliği sağlanan 36 ay askerlik şartı Türk Silahlı Kuvvetleri asker alımlarında devam etmekte ve adayların önünde büyük sorun olarak durmakta.Milli Savunma Bakanlığı jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde alımları yapılmakta olan ve bazılarının sonuçları açıklanan 2017/1, 2017/2 ve 2017/3 alımları kapsamında adayları yaptığı kampanyalara rağmen değiştirilmedi ve askerlik ve yaş ile ilgili sorun devam ediyor.Askerlikte aranan ve sorun olarak adayların belirttiği 36 ay terhis kriterinin değişmesi gerekiyor.

Askerlik görevinin üzerinden üç yıl geçmiş olması durumunda başvurunun alınmamasından dolayı kırgın olan adaylar artık bu artık kaldırılarak varanlarına hizmet etmenin yolunun açılmasını bekliyorlar.Yaş kriterindeki 25 durumu ise diğer sorun olarak halen devam ediyor. İlköğretim mezunu adayların da alındığı uzman erbaş alımlarında 25 yaş kriterinin olması birçok mezunun başvuru yapmasına engel oldu. 6 milyondan fazla lise, önlisans ve lisans mezunu olduğu düşünülürse adaylar başvuru esnasında elenmekten mustarip durumdalar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.