19 İlde Yeni Komutan

19 İlde Yeni Komutan

KamuAjans.Com-15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Atama Kararnamesi'yle Korgeneral İbrahim Yaşar ve Tümgeneral Ali Özkara'yla birlikte 5'i kurmay 65 albay emekliliğe sevk edilirken, 3 general bir üst rütbeye, 14 albay tuğgeneralliğe yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile terörle mücadelede yeni strateji kapsamında 19 ilde komuta kademesi yeniden belirlendi. Buna göre 13'ü Doğu, 43'ü Batı illerinden oluşan 56 İl Jandarma Komutanlığı ile 2 Komando Alay Komutanlığı ve 1 Eğitim Alay Komutanlığı olmak üzere toplam 59 Jandarma Komutanlığı'na atamalar yapıldı.

PERSONEL BAŞKANINA TERFİ

FETÖ'nün en etkili olduğu dönemlerde 2013-2015 yıllarında Jandarma Personel Başkanlığı yapan Fuat Güney'in tuğgenerallikten tümgeneralliğe terfi ettirilerek Asayiş Başkanlığı'na getirilmesi dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'ye karşı çatışmalara giren Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan ile Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Güven Şağban terfi almadı. Tuğgeneral Nurettin Alkan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nden, Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Başkanlığı'na kaydırılırken, Albay Güven Şağban ise Giresun Jandarma Komutanlığı emrine atandı. Darbe gecesi derdest edilip, darp edilen Personel Başkanı olan Tuğgeneral Veli Turan ve 15 Temmuz'dan sonra Jandarma Genel Komutan Yardımcısı yapılan Korgeneral Ali Lapanta'nın komutanlık emrine kaydırılmaları ise dikkat çekti.



Hürriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.