Yurt İmkanı Sağlanamayan Öğrencilere Barınma Yardımı Yapılması Kanun Teklifi

Yurt İmkanı Sağlanamayan Öğrencilere Barınma Yardımı Yapılması Kanun Teklifi

2/1061 Esas Nolu 351 Sayılı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ne sunuldu.

Kanun Teklifinin Gerekçesinde ''Öğrencilerimizin geleceği ülkemizin geleceğidir. Devlet bu nedenle yurt sorunu her bir öğrenci için çözülene kadar Türkiye'nin içinde bulunduğu zor yaşam koşullarını dikkate alarak öğrencilere iki burs bedeli barınma yardımı vermelidir.

<br />

Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak, ailesinin yaşadığı şehirden başka bir şehirde okuyan ve kendi yükseköğretim kurumuna yakın yerlerde yurda başvurduğu halde yurt çıkmayan öğrencilere devlet belli bir düzeyde ve barınma ihtiyacının giderileceği sürede barınma yardımı yapmak zorundadır.'' denilmiştir.

<br />

16 Ağustos 1061 tarih ve 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununun 26'ncı maddesine ''ailesinin yaşadığı şehirde ikamet etmeyen ve başvurduğu halde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun veya kayıt olduğu üniversitenin kendi bünyesindeki yurtlardan herhangi birine yerleştirilemeyen öğrencilere yukarıdaki esaslara göre inşa edilecek yurtlar hizmete açılana kadar iki burs bedeli barınma yardımı verilir.'' şeklinde fıkra eklenmiştir. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/19_EKIM_1061.pdf"><strong> KANUN TEKLİFİ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.