YÖK'ten Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlarla İlgili Önemli Karar

YÖK'ten Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlarla İlgili Önemli Karar

Kamuajans.com - Yükseköğretim Kurulu, yönetmelik değişikliği öncesi tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olanlarla ilgili önemli bir karar aldı.

YÖK KARARI

Sayı: 82444403-200-299-18108

Konu: Tezsiz Yüksek Lisans/Tecrübe

10/03/2017

DAĞITIM YERLERİNE

14/3/2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle birlikte ''Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'' hükümleri uyarınca araştırma görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı ilanlarına başvurularda tezli yüksek lisans mezunu olmak şartı getirilmiştir.

Yürütme Kurulu'nun 30.03.2016 tarihli toplantısında alınan kararın yeniden değerlendirilmesi sonucunda, Başkanlığımız internet adresinde yayımlanan alanında lisans mezuniyeti sonrası tecrübe şartı istenen ilanlarda, 14/3/2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olup bu tarihte veya bu tarihten önce ya da sonra söz konusu programlardan mezun olanların lisans sonrası iki yıl tecrübeli olarak kabul edilmesine, Yürütme Kurulu'nun 07.03.2017 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

e-imzalıdır

Süleyman Necati AKÇEŞME

Başkan a.

Genel Sekreter

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.