YÖK'ten Lisans Tamamlama Açıklaması

YÖK'ten Lisans Tamamlama Açıklaması

Kamuajans.com - Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Lisans Tamamlama ile ilgili aldığı kararın kimleri kapsadığına dair açıklama yaptı.

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: 24.04.2017 tarih ve 16270968-303.99-28406 sayılı yazımız.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 01.03.2017 tarihli toplantısında alınan karar ilgide kayıtlı yazımızla tarafınıza tebliğ edilmiştir.

Bahsi geçen kararda ve yazımızda ''Lisans Tamamlama'' ifadesi ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olarak Kırılımıza diploma denklik başvurusunda bulunan ve adlarına diploma denklik belgesi düzenlenebilmesi için eksik derslerini Üniversitelerimizde tamamlamaları yönünde karar alınan ilgililerin kastedildiği hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.

Sibel DEMİRCİ

Başkan a.

Genel Sekreter Yardımcısı 

DAĞITIM:

Üniversite Rektörlüklerine

T.C.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

Denklik Birimi

Sayı: 16270968-303.99-

Konu: Lisans Tamamlama

DAĞITIM YERLERİNE

Yükseköğretim Yürütme Kurulu 01.03.2017 tarihli toplantısında, Kurulumuzca lisans tamamlama kararı alınan başvurulara yönelik haklarında lisans tamamlama kararı alınan öğrencilerle ilgili olarak;

1) Öğrenim ücreti alınması, derslere devam mecburiyeti, kayıt sonrasında öğrencilik haklarından yararlanılması, kayıt sonrasında askerlik tecil işlemlerinin nasıl yapılacağı hususlarına Üniversitelerin yetkili organlarınca karar verilmesine,

2) Kayıt sonrasında Üniversitelerce öğrenci bilgilerinin YÖKSİS'e aktarılmamasına,

3) Lisans tamamlama yapılan üniversitenin, geçerli bir mazeret sunulması halinde, bir defaya mahsus olarak değiştirilebilmesine karar verilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.

Sibel DEMİRCİ

Başkan a.

Genel Sekreter Yardımcısı

DAĞITIM:

Üniversite Rektörlüklerine

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.