YÖK'ten İhraç Edilen Öğretim Üyesinin Tutukluluk Kararı

YÖK'ten İhraç Edilen Öğretim Üyesinin Tutukluluk Kararı

KamuAjans.Com-FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan, YÖK tarafından meslekten ihraç edilen Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un tutukluluğunun devamına karar verildi

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Kanbur, yakınları, öğrencileri ve avukatları katıldı. Duruşmada, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünce gönderilen, Kanbur'un meslekten ihraç edildiğine ilişkin yazı okundu.

Kanbur, Rektörlük tarafından mahkemeye gönderilen meslekten ihraç kararının, olağanüstü hal uyarınca alındığını, kararın idari olduğunu, adli yargıyı bağlamayacağını savundu. Kanbur, tutukluluğun devamı kararının kaldırılmasını talep etti.

Kendisinin KPSS uzmanı olduğunu savunan Kanbur, "Bu konuda birçok yayınım bulunmaktadır. KPSS eğitimi vermek için birçok eğitim kurumunda çalıştım. Bunların terör örgütü üyeliği ile ne alakası var? Bana atfedeceğiniz suçlamaları okumanız lazım çünkü ben FETÖ'cü değilim, milliyetçiyim, ülkücüyüm." diye konuştu.

- Öğrencileri tanık olarak dinlendi

Duruşmada, Kanbur'un öğrencilerinden Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi M.A, tanık olarak dinlendi. Kanbur'dan geçen yıl ceza hukuku dersi aldığını belirten M.A, sanığın bu derslerde siyasi söylemleri olduğunu, ayrıca Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü.

Kanbur da tanık M.A'nın açıklamalarıyla ilgili, kendisinin Fethullah Gülen'e karşı sempati duymadığını, hiçbir zaman kendisini görmediğini savundu.

Öğrencilerine sosyal medya ve telefondan mesaj yoluyla paylaşım yapmamaları konusunda telkinlerde bulunduğunu kabul eden Kanbur, "Öğrencilerime bu konuda telkinlerim oldu ama 'Akıllı telefon kullanmayın, dinlenirsiniz'. demedim. Ben 1998 yılından beri aynı telefonu kullanıyorum. İki tane telefonum var, bunların dinlenilmesi teknik olarak mümkün ve dinlenmiştim. Benim telefonum FETÖ mensupları tarafından dinlenilmiştir." diye konuştu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, sanığın, "silahlı isyan", "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve tanık olan fakat henüz dinlenemeyen eski eşi Müge İnceiplik'e baskı yapmasının, "kuvvetli şüphe" oluşturduğu gerekçesiyle tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Kanbur'un tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 14 Nisan'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, "terör örgütü üyesi olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla tutuklanan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, YÖK tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Gülsem Adam



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.