Üniversitelerde Yönetici Atamalarına Dair DPB'den Görüş Yazısı

Üniversitelerde Yönetici Atamalarına Dair DPB'den Görüş Yazısı

kamuajans.com - Devlet Personel Başkanlığı tarafından 31292642-E.6373 sayılı 28 Eylül 2018 tarihli Mütalaa Talebi konulu görüş yazısı yayınlandı.

Söz konusu görüş yazısında ''Üniversitenizde münhal bulunan daire başkanı ve bu kadroya denk olmayan 1. 2 ve 3'üncü dereceli (şube müdürü, enstitü sekreteri, fakülte sekreteri, yüksekokul sekreteri) kadrolarına yapılacak atamalarda hangi sürelerin dikkate alınacağına ilişkin görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere 21 Ocak 2017 tarihli ve 6771 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle Anayasanın Cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini düzenleyen 104'üncü maddesinde yapılan değişiklik ile Cumhurbaşkanının üst kademe kamu yöneticilerini atayacağı, görevlerine son vereceği ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasların Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenleneceği hüküm altına alınmıştır.'' denilmiştir. 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.