Üniversitelerde Görevde Yükselme Sınavı 2019 Yılının İlk Çeyreğinde Yapılmalıdır

Üniversitelerde Görevde Yükselme Sınavı 2019 Yılının İlk Çeyreğinde Yapılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 Aralık tarihinde Görevde Yükselme Sınavı yapacağını hatırlatan Geylan, “TES Akademi Eğitim Portalı online olarak eğitim vermektedir. Bu sınava hazırlık için de son güncel bilgiler, mevzuat ile ilgili hususlar TES Akademi’de bulunmaktadır” dedi.

Geylan, sadece Milli Eğitim Bakanlığı personeli için değil, üniversite çalışanları için de TES Akademi’de eğitimler vereceklerini belirtti. Geylan üniversite personeli için görevde yükselme sınavının 2019 yılının ilk çeyreğinde yapılması için YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın talimat verdiğini vurgulayarak, “Bilindiği gibi, YÖK mevzuat değişikliği gerekçe gösterilerek üniversitelerimizde görevde yükselme sınavını iptal edilmişti. Geçtiğimiz ay içerisinde YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde bu sınavın ne zaman yapılacağını sorduk. Saraç da 2019 yılı içerisinde yapılacağını kaydetti. Bunun ucu açık bir söylem olduğunu ifade ettik ve tarihin belirlenmesini talep ettik. Daha sonra bizim yanımızda konuyla ilgili personelini aradı ve 2019 yılının ilk çeyreğinde üniversitelerimizde görevde yükselme sınavının yapılması hususunda talimat verdi. Tabi biz o görüşmede Sayın Saraç’a akademik ve idari personelin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi de içeren kapsamlı bir raporu dosya halinde ilettik. Üniversite çalışanları için en büyük problem nakildir. Üniversite personeli tayin isteyemediği için eşlerinden ayrı yaşamak zorunda kalmaktadır. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesi gerekmektedir. Sayın Yekta Saraç’tan a 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4( geçici görevlendirmelerin) maddesinin idari personelin tehdit edilmesi amacıyla kullandırılmaması ya da rektörlere atamalarda keyfiyet kazandırmaması için gerekli düzenlemenin yapılması ve ilgili çalışanların rızasının alınmasının kesinlikle koşul olarak aramasını talep ettik. Görüşmede sendikal tarafsızlığın önemine dikkat çektik.

Ayrıca yabancı dilin öğretim üyeliğine yükseltilmede tamamen kaldırılmasını, doktora yeterlilik için istenilen 55 puanın bütün akademik hayat boyunca geçerli olmasının sağlanmasını, Akademik Teşvik Ödeneği Kanunu’nun gözden geçirilerek, üniversiteler, eğitim sendikaları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak yeniden düzenlenmesini, akademik personelin maaş ve ek ders ücretlerinin iyileştirilmesini ‘50/d kadrosunda doktorasını bitiren araştırma görevlileri, bilimsel çalışmalarını tamamlayabilmeleri için 33. Madde kapmasına alınmasını ve kendilerine ek süre verilmesini istedik. Umuyoruz ki taleplerimiz dikkate alınır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.