Üniversiteden Bilimsel Projelere Teşvik

Üniversiteden Bilimsel Projelere Teşvik

Kamuajans.com - Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, hazırladıkları bilimsel ve teknolojik projeler ile ürünlerine patent alan ve ticarileştiren öğrencilere iş adamlarının da desteğiyle otomobil hediye edecek.

Kamuajans.com - Bilimsel çalışmaları teşvik etmeyi ve üniversiteyi uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefleyen rektörlük, öğrenciler ve akademisyenlerin projelerine çeşitli destekler sağlıyor.

Son olarak hazırladıkları projelerle ticarileştirilebilir ürünlerine ulusal ya da uluslararası patent alan öğrencilere otomobil hediye etmeye karar veren rektörlük, bu konuda iş adamlarından da destek sözü aldı.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşvik uygulamasının ilk kez bir süre önce üniversite bünyesinde yapılan "Tanıtım ve İstihdam Fuarı"nda gündeme geldiğini söyledi.

Coşkun, teşvik uygulamasına Giresunlu iş adamlarının da katkı sunacağını belirterek, otomobil sayısında sınırın olmadığını, her patent başına bir araç hediye edeceklerini dile getirdi.


"Öğrencilerimize güveniyoruz"

Ulusal ya da uluslararası patent alarak projesi üretime geçen her öğrencinin bu teşvik uygulamasından yararlanacağına dikkati çeken Coşkun, otomobillerin marka ve modellerinin henüz netleşmediğini, bu konuda iş adamlarıyla ilerleyen günlerde bir toplantı yapacaklarını ifade etti.

Coşkun, belirleyecekleri otomobilin orta ölçekte, bir öğrencinin işini rahatlıkla görebilecek bir model olacağını kaydederek, büyük ölçüde yerli üretim araç olmasını planladıklarını ancak henüz netleştirmediklerini söyledi. 

ATAKAN ÇITLAK

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.