Üniversite Adaylarının Rehberi YÖK Atlas Oldu

Üniversite Adaylarının Rehberi YÖK Atlas Oldu

KamuAjans.Com-Yükseköğretim Kurulunca hizmete sunulan YÖK Atlas Sistemi, 2017 tercih döneminde üniversite adaylarının yoğun başvurduğu bilgi kaynaklarından oldu.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hizmete sunulan YÖK Atlas Sistemi, 2017 tercih döneminde üniversite adaylarının yoğun şekilde başvurduğu bilgi kaynaklarından oldu.

AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, YGS ve LYS'ye hazırlık aşamasından başlayarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek amacıyla geliştirilen ve adaylara adeta rehber öğretmenlik yapan sistemde, yurt içi ve dışındaki 2 bin 561 fakülte ve yüksekokul, 11 bin 484 lisans, 11 bin 761 ön lisans programı incelenebiliyor.

Üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla ilk kez 2016 ÖSYS sürecinde hizmete giren sistem, 2017 tercih döneminde de yoğunlukla başvurulan bilgi kaynağı oldu.

YGS sınavından bu yana 2 milyon 731 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemin, ek yerleştirmelerin tamamlanacağı ağustos ayı sonuna kadar 3,5 milyon kişi tarafından, LYS sonuçlarının açıklandığı 11 Temmuz gününden bu yana ise 1 milyon 105 bin 706 kişi tarafından kullanılan sistemden, tercihlerin sona ereceği 26 Temmuz'a kadar 1,5 milyon adayın faydalanması bekleniyor.

Adaylar ortalama 8 bölüm inceledi

Adayların sistemde kalma ve arama izlerinden derlenen istatistiklere göre, ziyaretçiler sitede ortalama 9 dakika 13 saniye zaman geçirdi ve 8 farklı bölümü inceledi. Sistemi kullanan her 3 adaydan 2'si mutlaka en az bir kez daha sistemi kullanmak için geri döndü.

Verilere göre, bu yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında sırasıyla en çok "hukuk", "tıp" ve "okul öncesi öğretmenliği" alanlarını inceledi.


SELMA KASAP

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.