TÜBA Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBA Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar:California Berkeley Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaghi, Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. King ve İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mardin, 2016 yılı TÜBA Akademi Ödülüne layık görüldü.

 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "2016 yılı Akademi Ödülleri"ni kazananların belli olduğunu bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, TÜBA Akademi Ödülleri'nin her yıl fen ve mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimler olmak üzere 3 kategoride verildiğini belirtti.

Akademi Ödülleri'ne dünyadaki bilim akademileri, üniversite rektörlükleri, TÜBA üyeleri ve akademi tarafından davet edilen kişi ve kuruluşların aday gösterebildiğine işaret eden Acar, "Bu yıl fen ve mühendislik bilimleri kategorisinde California Berkeley Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar Yaghi, sağlık ve yaşam bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde ise İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin TÜBA Akademi Ödülüne layık görüldü." ifadesini kullandı.

Acar, TÜBA Akademi Ödülleri'nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek törenle kazananlara takdim edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilen uluslararası nitelikteki Akademi Ödülleri'nden her yıl bir tanesi, 3 kategori arasında dönüşümlü olarak, Türkiye'den veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına veriliyor. TÜBA Akademi Ödülleri, Ödül Madalyası ve Beratı ile 30 bin dolarlık para ödülünü içeriyor."



Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.