TODAİE'de Eğitim Görenlerin Aylıksız İzninin Aktarılma Durumu

TODAİE'de Eğitim Görenlerin Aylıksız İzninin Aktarılma Durumu

Kapatılan TODAİE'de lisansüstü eğitim gören memurların aylıklı izinli görevlendirmelerinin devam edip edemeyeceğine dair açıklama haberimizde mevcuttur.

09.07.2018 tarihli ve 30473 sayılı Resmi Gazetenin 3. mükerrer sayısında yayımlanan ve aynı gün yürürlüğe giren 703 sayılı Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 125. Maddesi ile "25.06.1958 tarihli ve 7163 sayılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Teşkilat Kanunu" (TODAİE) yürürlükten kaldırılmıştır.

703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında; "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte kapatılan Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün teşkilatı, ilgili yılı bütçe ödenekleri, bütçedeki ödeneklerin tahakkuka bağlanma yetkisi, her türlü araç ve gereci, her türlü taşınır ve taşınmazlarıyla birlikte mal varlığı, her türlü alacak ve hakları ile borç ve yükümlülükleri, belge ve evrakı Yükseköğretim Kuruluna devredilmiş sayılır. Yükseköğretim Kurulu, bunların belirleyeceği bir yükseköğretim kurumuna üç ay içinde devreder." şeklinde düzenlenmiştir.

Yükseköğretim Genel Kurulu Kararı gereğince (Mülga) TODAİE'de 09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla lisansüstü eğitim görmekte olan öğrenciler yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde eğitimlerine devam etmelerine karar verilmiştir.

Diğer taraftan, mülga 7163 sayılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Teşkilat Kanununun "Giriş Şartları" başlıklı 15 nci maddesinde; "Amme İdaresi Enstitüsünün giriş müsabakasına katılabilmek için üniversite veya yüksekokul mazunu olmak şarttır. Bu şartı haiz bulunan kimseler arasından, idare heyetinin tesbit edeceği esaslar dairesinde yapılacak müsabaka imtihanını kazananlar Türkiye ve Orta Doğu Amme Enstitüsüne devam edebilirler. Yukardaki evsafı haiz olup da Devlet dairelerinde, mahalli idarelerde, İktisadi Devlet Teşekküllerinde çalışanlardan müsabaka imtihanını kazananlara tahsil süresince izin verilir. Bu kimseler bütün özlük haklarından faydalanmakta, maaş ve ödeneklerini kendilerine izin veren daire, müessese ve teşekküllerden almakta devam ederler." hükmü yer almaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.