Öğretim Kurumunda Sınıf Tekrarı Yapan veya Öğrenimine Ara Veren Öğrencileri İlgilendiren Kanun Teklifi

Öğretim Kurumunda Sınıf Tekrarı Yapan veya Öğrenimine Ara Veren Öğrencileri İlgilendiren Kanun Teklifi

2/2388 Esas Numaralı Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu tarafından TBMM'ne sunuldu.

Teklif ile, devam ettiği öğretim kurumunda sınıf tekrarı yapan veya öğrenimine ara veren öğrencinin, yeni bir öğretim kurumuna kayıt olması halinde kredisinin ödenmesine devam edilmesi amaçlanmaktadır.

<br />

Herhangi bir nedenle iki yıl başarısız olarak okuduğu üniversiteden ayrılan bir öğrencinin, iki yılın sonunda tekrar üniversiteye giriş sınavında başarı göstererek başka bir yükseköğretim kurumuna yerleştiğinde kredi talebi karşılanmamaktadır.

<br />

Bilindiği üzere öğrenim kredileri daha sonra geri ödemeli olacak şekilde neredeyse talep eden bütün öğrencilere verilmesine rağmen, iki yılın sonunda başka bir yükseköğretim kurumuna tekrar başarı göstererek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanamaması eğitimini sürdüremeyeceği anlamına gelmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi maddi yetersizlikler içinde okumaya çalışan ve kredileri kesilen binlerce öğrencinin oldukça önemli bir sorununa çözüm olacaktır. <br />

<br />

<a href="https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-2388.pdf"><strong>KANUN TEKLİFİ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.