Öğrencilere Staj Eğitimi Ücreti Ödenmesi Kanun Teklifi

Öğrencilere Staj Eğitimi Ücreti Ödenmesi Kanun Teklifi

2/2315 Esas Numaralı Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ne sunuldu. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu imzalı kanun teklifi ile, diş hekimliği fakültelerinde öğrenim gören öğrencilere staj eğitimi dönemleri süresince ücret ödenmesi amaçlanmaktadır.

12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6353 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 35. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na eklenen ''Ek Madde 29'' hükmü ile Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerine yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında ilgili kurumların bütçesinden 12 ay süreyle aylık ücret ödeneceği düzenlenmiştir.

Yapılan bu değişiklik ile Anayasanın 2. maddesinde güvence altına alınan sosyal devlet ilkesinin, eğitim ve öğretim hakkının ve alana ilişkin uluslararası sözleşme hükümlerinin bir gereği olmakla birlikte diş hekimliği öğrencileri için benzer bir hak temini yoluna gidilmemiştir.

<br />

Oysa diş hekimliği öğrencisinin daha fakülteye adım atmasıyla beraber yapmaya başladığı masrafları stajyer önüğünü üzerine geçirdiğinde katlanmakta; klinikte kullandığı sıvı sabundan, hastasını sunduğu kağıt havlusuna, aldığı ölçü materyalinden, hastasına yaptığı geçici protoze kadar birçok malzemeyi kendisi temin etmektedir.

<br />

Sırf bu eğitim masraflarının ağırlığıyla diş hekimliği fakültesini bırakmak zorunda kalan öğrencilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

<br />

Anayasanın 18. ve 55. maddelerinin bir gereği olarak, uygulamada yer alan diş hekimliği fakültesi öğrencilerine de diş hekimliği fakültesindeki sağlık hizmeti sunumundaki emeklerinin karşılığında ücret ödenmesi, hakkaniyete uygun olacağı gibi eğitimlerini sürdürmelerine de katkı sağlayacaktır. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/2315.pdf"><strong>Öğrencilere Staj Eğitimi Ücreti Ödenmesi Kanun Teklifi</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.