Lisansüstü Öğrenci Alımlarına Uyarı

Lisansüstü Öğrenci Alımlarına Uyarı

Kamuajans.com - Yükseköğretim Kurulu, kapatılan fakülte mezunlarının lisansüstü eğitim alma hakkının engellenmemesi hususunda üniversitelere uyardı.

Sayı: 758550160-303.01.01-E.9731

Konu: Lisansüstü Başvuruları Hk.

09.02.2018

TÜM ÜNİVERSİTELERE

Kurulumuza yapılan başvurularda; 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan bazı yükseköğretim kurumlarımız bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, mesleki ve teknik eğitim fakülteleri, ticaret ve turizm eğitim fakülteleri ile endüstriyel sanatlar eğitim fakültesi mezunları, yükseköğretim kurumlarının açmış olduğu lisansüstü program ilanlarında Üniversiteler tarafından programlar kapatıldığı için yer verilmediğini ve bu nedenle lisansüstü eğitim alma imkanı tanınmadığı için mağdur olduklarını iddia etmektedirler.

17.02.2017 tarihli ve Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Üniversiteler bünyesinde kapatılmış bulunan fakültelerin mevcut öğrencilerin statülerinin korunarak lisans programına öğrenci alınmayan fakülteler ile ilişkili enstitüsü anabilim dallarının yüksek lisans ve doktora programlarının açılmamasına karar verilmiştir. 

Bilindiği üzere; 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin diğer hükümler başlıklı Madde 35-''(1) Yüksek lisans ve doktora programları ile sanatta yeterlik çalışmasına, hangi lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olanların başvurabileceği, yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenmekle birlikte gerek görülmesi durumunda Üniversitelerarası Kurul'un görüşü alınarak Yükseköğretim Kurulu Kararı ile belirlenebilir.'' hükmü yer almaktadır.

Bu çerçevede söz konusu fakülte mezunlarının lisansüstü eğitim alabilmesine imkan tanınabilmesi için Üniversitemiz tarafından lisansüstü programlara başvuru yapabilecek lisans mezunlarının belirlenmesinde, programın niteliği de göz önünde tutarak fakülteler altındaki programların da değerlendirmeye alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

e-imzalıdır

Prof. Dr. M. I. Safa KAPICIOĞLU

Başkan Vekili

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.