KYK Yeni Yönetim Kurulu

KYK Yeni Yönetim Kurulu

Kamuajans.com - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda, yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Kamuajans.com - Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK), yeni yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Hüseyin Karaman oldu.

KYK 79. Olağan Genel Kurulu, kurumun Ankara'da Söğütözü'ndeki ek binasında yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, KYK Yönetim Kurulu'nun yeni başkanı oldu ve görevi Prof. Dr. İrfan Arslan'dan devraldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu zamana kadar KYK'nin geldiği noktaya dikkati çekerek, "Bu süreçte emeği geçen kıymetli hocalarımıza, üniversitelerimize teşekkür ederiz. Hükümetlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlarımız ve Bakanlarımıza teşekkür ederiz. Bu olanakları arttırarak devam ettiren bürokratlara, KYK'nin değerli çalışanlarına teşekkür ederiz. KYK'nin geldiği nokta bizi gururlandırıyor. Bu yeterli mi, değil. Çok daha ileriye gitmemiz gerek. Biz büyüyen, gelişen Türkiye istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerle birlikte KYK'nin gücünü, etkisini arttırmak istediklerini dile getiren Bak, "Yurtlarımızı sadece beslenme ve barınma yeri olmaktan çıkarıp onları üniversitelere entegre ederek, sosyal yaşamın olduğu alanlara dönüştürmek istiyoruz. Bize düşen üniversitelerle birlikte, yurtlarımızı çok daha iyi yerlere taşımak. KYK'de görevli yöneticilere teşekkür ediyoruz. Yeni seçilecek hocalarımıza, üyelerimize de teşekkür ediyoruz. Hava muhalefeti nedeniyle bazı hocalarımız katılamadı ama onlar da bizimle birlikte çalışacak." şeklinde konuştu.

Bakan Bak, "Geleceğimiz olan gençlere sadece bilgi vermekten ziyade, onların sosyal yönlerini de geliştirmemiz lazım. Yurt hayatını biliyorum, yurt dışında üniversitede kampüste kaldım. Yurt rakamlarını gördük. 2002 yılında 190 yurtta 182 bin küsur öğrenci varken, bugün 762 yurtta 627 bin öğrenci barınıyor. Bize başvuran öğrencilerin yüzde 70'ini yurtlara yerleştirdik. 2013'ten itibaren inanılmaz bir tempoyla çalışarak önemli bir açığı kapattık. Ülkemizin geleceğine kasteden FETÖ'nün yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak için çok yoğun çaba sarf ettik. 2013'te 362 olan yurt sayısını yaklaşık 2 katından fazlasına çıkartarak 762 yurda taşıdık. Bu farkı kapatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Terör örgütlerinin, çocuklarımızın barınma ihtiyacını kullanarak, onlara yaptırmak istediği şeyleri engellemek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Evet, bu alanı çok iyi kullandılar ama 15 Temmuz'da milletimiz sokağa çıkarak, bu hain terör örgütüne, onun içerideki ve dışarıdaki iş birlikçilerine bir cevap verdi; dedi ki, 'bu meydanlar, bu ülke bizim, biz ülkemizi seviyoruz'. Milletin gücü silahın gücünü yenmiştir. Bize düşen de bunu devam ettirmek, bu olayın bıraktığı izleri ortadan kaldırmak. Üniversitelerimiz bunu yürütüyor. Biz de KYK olarak bu açığı kapatmak için çalışıyoruz. 2019'a kadar 250 bin ilave yatak için programımızı yaptık." dedi.

Yurtların kapasitesini artırırken önceliklerinin, üniversitelerin kampüsleri içinde yurt yapmak olduğunu vurgulayan Bakan Bak, "Tüm üniversitelerden önemli destek aldık. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız ile devamlı görüşüyoruz. Yurtların kampüs içinde olması, hem öğrencinin zamanı en iyi şekilde kullanmasını sağlıyor hem öğrencinin yol parası cebine kalıyor hem de öğrenci daha güvenli bir ortamda kalmış oluyor. Bu konuda üniversitelerimizden destek istiyoruz, sağ olsunlar veriyorlar. Hedefimiz kampüsler içindeki sosyal alanları, yurt sayısını artırmak." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize güveniyoruz, onların geleceğimiz olduğunu biliyoruz." diyen Osman Aşkın Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok özel bir yaklaşımı var. 45 lira olan yardım, bugün 470 liraya geldi. Bütçemizde gördünüz, 13,9 milyar, bu bizim Bakanlık bütçemizin yaklaşık yüzde 80'i. Yurtlarda 30-40 kişilik ranzalı sistemden 3-4 kişilik odalara geçildi. Çalışma ortamları, duşu, banyosu, yatağı, sıcak suyu, 4 çeşit yemek çıkan lokantaları... Sadece bu yetmiyor. Rektörlerden, hocalardan bir ricamız var. Gelin bu yurtlarda öğrencilerimizi birlikte kucaklayalım. Onlarla sohbet edelim, onlara vizyon çizelim. Onların gelişen, güçlenen Türkiye'de rolü olduğunu anlatalım. Bunu birlikte yapmamız gerektiğini aşılayalım. Gençlerin okul dışındaki heyecanlarına birlikte ortak olalım. Bu ülkenin gençlerinin, vatanını, milletini seven, ülkesinin güçlenmesi için çalışacak, öz güveni yüksek, 'ülkemi seviyorum' diyen gençler olması için hep beraber çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bu konuda her türlü desteği veriyor." dedi.

Başkanlığını Prof. Dr. Karaman'ın yapacağı KYK Yönetim Kurulu'nda ''İbrahim Özekinci (Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Prof. Dr. Mahmut Doğru (Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Sinan Aksu (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü), Prof. Dr. Bahtiyar Sazlık (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı), Mehmet Yavuz (Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı), Büşra Kaftan (Öğrenci temsilcisi) '' yer almaktadır.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.