İntihal Yapana Meslekten Çıkarma Cezası Verilecek

İntihal Yapana Meslekten Çıkarma Cezası Verilecek

Kamuajans.Com-MİLLİ Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yasalaştı. Kanunla akademik çevrelerde rahatsızlık yaratan konuların başında gelen intihal konusu da yasada yer buldu.

MİLLİ Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yasalaştı. Kanunla akademik çevrelerde rahatsızlık yaratan konuların başında gelen intihal konusu da yasada yer buldu.

Başkalarının özgün fikirlerini, metotlarını, verilerini veya eserlerini bilimsel kurallar çerçevesinde atıf yapmadan kendi eseri gibi gösterenler, üniversiteden atılacak.

İntihal ciddi bir akademik suçtur. Cezaları öğrencilerin düşük not almasından akademik kariyerin silinmesine kadar değişebilir.




Milat 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.