Getirilen Yeni Ücret Sistemi Kapsamında Üniversite Daire Başkanlarının İstekleri

Getirilen Yeni Ücret Sistemi Kapsamında Üniversite Daire Başkanlarının İstekleri

Kamuajans.com – Eşit işe eşit ücret kapsamında çıkarılan 666 sayılı KHK ile yeni ücret sisteminin temelleri atılarak kapsama alınan kamu görevlileri arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi memnuniyetle müşahede edilmekle birlikte, anılan KHK’nin EK 10 nuncu maddesi kapsamı dışında tutulan Üniversitelerde çalışan Daire Başkanları getirilen yeni ücret sisteminde; Kamu idaresindeki yönetim hiyerarşisi içerisinde bulunan emsali Daire Başkanlarına Makam Tazminatı ve buna bağlı olarak Görev Tazminatı verild

Yukarıda açıklandığı üzere görev yetki ve sorumlulukları diğer Daire Başkanlarından farklı olmayan Üniversite Daire Başkanlarının aleyhine gelişen yeni ücret sisteminden kaynaklanan çok ciddi ücret farkı olduğu görülmektedir.

Kamu görevlilerinin Ek Göstergelerinin yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan " Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülürken Üniversitede görev yapan Daire Başkanlarına Makam Tazminatı ödenmesi ile ilgili 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (IV) Sayılı Makam Tazminatı Cetvelinin 7. sırasına, “Üniversite Genel Sekreterleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “Üniversite Daire Başkanları,” ibaresi eklenmiştir. maddesinin eklenmesi durumunda mağduriyetimiz giderilecektir. durumu bilgilerinize arz ederek saygılarımı sunarım.

Veysi AKMEŞE

Daire Başkanı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.