Fetönün Akademisyen İddianamesinde Şok Detaylar

Fetönün Akademisyen İddianamesinde Şok Detaylar

KamuAjans.Com-Ali Fuat Duatepe Fetönün Üniversitelerdeki Akademisyen Yapılanması ve kurdukları Paralel YÖk ile çaldıkları ALES soruları ile nasıl akademisyenleri üniversitelere doldurduklarını açıkladı.

İddianameye göre Akademisyenlerin hesaplarından Bank Asyaya rekor para girişleri olmuş

İşte o detaylar

Paralel YÖK, çalınan ALES soruları, Bank Asya mevduatının % 20'si, asistanın hesabında çıkan milyonlar, himmet paraları! İŞTE ŞOK İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan İddianamede FETÖ üniversiteler ve akademisyen yapılanması tek tek açıklandı.

Soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 2'si firari 45 şüpheli hakkında işlemler tamamlandı, 7 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi.

İddianamede, FETÖnün ülke genelinde 17 özel üniversiteyi kurarak faaliyete geçirdiği kaydedildi.

Ve sırasıyla savcılık tesbitleri: FETÖ özel üniversitelerinin haricinde kamu üniversitelerinde de bir yapılanmaya gitmiştir.

FETÖ elebaşısının talimatı ile tüm kamu üniversitelerini ele geçirmeye çalışan örgüt, akademisyenlerle YÖK'e paralel yapılanma kurmuştur

Üniversitelerde; üniversite-fakülte-yüksekokul-enstitü imamları olarak yapılanmış örgüt üyeleri imamlara bağlı faaliyet yürütmüşlerdir.

Öğrenciler için örgüt tarafından ev-yurtlar tahsis edilmiş, burada öğrenci abileri ve ablaları tarafından örgütsel eğitim verilmiştir.

Öğrenciler örgütün istediği bölümler için üniversiteye hazırlanmış bu bölümlere girebilmeleri için her türlü sınav yolsuzluğu yapılmıştır

Örgüt ALES sorularını ele geçirip üyelerine sızdırmıştır, 2002-2013 arasında üniversitelere 8500 civarında akademisyen yerleştirmiştir.

ÖSYM verilerine göre 2005'de ALES sınavına 226 bin aday girmiş, %0,1'i soruları tam ya da 2 eksik ile tamamlamıştır.

İlginç artış: 2005 yılında ALES'de tam yapanların sayısı 100 iken, bu rakam 2009 yılında tam 200 kat artıp adayların %9'u tam puan almış.

FETÖnün neredeyse bütün sınavlarda hırsızlık yaptığı, 2009 yılında ALES'de yalnızca 2 yanlışı olan aday sayısı enteresan şekilde 20290.

Akademisyenler için ByLock-'1 dolar-Bank Asya hesap hareketleri-sosyal medya paylaşımları-WhatsApp yazışmaları delil gösterildi.

En ilginç veriye hesaplardan ulaşıldı. BDDK verilerine göre Bank Asya'nın mevduatının % 20'sinin akademisyenlere ait olduğu ortaya çıktı.

Çağrı öncesi Bank Asya'da 168 akademisyen-eşlerine ait toplam 1 milyar 132 milyon TL'lik mevduat bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Bank Asya'yı kurtarmak için FETÖ elebaşı talimatıyla toplanan himmet paraları da 5 bin akademisyen üzerinden bankaya yönlendirilmiş.

Akademisyenler üzerinden yaklaşık 5 milyar lira bankaya aktarılmış Sadece bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıkmış.

Akademisyenler üzerinden yaklaşık 5 milyar lira bankaya aktarılmış Sadece bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıkmış 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.