Eserden Geçenlerin Doçentlik Unvanını Kullanma Durumu

Eserden Geçenlerin Doçentlik Unvanını Kullanma Durumu

Kamuajans.com - Doçentlik sözlü sınavın kaldırılması ile ilgili TBMM Komisyonundan geçti. Eser aşamasından geçenler doçentlik unvanı alıp almadıklarını merak ediyorlar.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

<br />

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur.

<br />

Gereğini arz ederim.

<br />

Mustafa Elitaş

Kayseri

<br />

HAVALE EDİLDİĞİ KOMİSYON

(2/2099)

ESAS Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

<br />

GEREKÇE

<br />

Üniversiteler, milletin ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla kanunla kurulmaktadır. Bu husus Anayasamızın 130. maddesinde düzenlenmiştir. Üniversiteler gelişen toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında, yeni bilgiler üretilmesinde, sağlık hizmetleri sunulmasında ve teknolojik gelişmeler gibi birçok alanda bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapmakta, ülkeye ve insanlığa büyük hizmetler sunmaktadır. Üniversiteler, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplum hizmetleriyle ülkemiz ekonomisine büyük katkıda bulunmakta ve uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi toplumunun yetişmesine imkan sağlamaktadır. Bu bağlamda ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olma hedefine ulaşabilmesi nitelikli insan kaynağı ile mümkün olacaktır. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/ESER.pdf"><strong> TASARININ TBMM'DEN GEÇEN HALİ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.