Doçent Kamu Görevinden Çıkarıldı

Doçent Kamu Görevinden Çıkarıldı

Kamuajans.com - YÖK, yurda dönmeyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya İslamoğlu'nun, "Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası" ile cezalandırılmasını onayladı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya İslamoğlu'nun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.07.2016 tarihli, ikinci bir yazılı emre kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere, anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek, yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede dönüşlerinin sağlanması yönündeki yazısı üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığınca çağrıldıkları halde yurda dönmeyerek görevlerine başlamamak suretiyle "Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin konularda amirlerin verdiği görev veya emirleri yapmamak" disiplin suçunu işlediği iddiasıyla, Üniversitesince hakkında yapılan soruşturma sonucunda "Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası" ile cezalandırılmasına ilişkin teklif, Yüksek Disiplin Kurulunun 07.12.2017 tarihli toplantısında görüşülmüş olup, alınan 2017/184 sayılı karar ile kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir.

Ancak, Yüksek Disiplin Kurulu kararı Doç. Dr. Yahya İslamoğlu'nun bilinen son adresine tebliğ edilememiş ve tebligata elverişli adresi de tespit edilememiştir.

Bu nedenle, Yüksek Disiplin Kurulunun 07.12.2017 tarihli toplantısında alınan kararla; Doç. Dr. Yahya İslamoğlu'nun 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinin E fıkrasının (e) alt bendi uyarınca "Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası" ile cezalandırılması yönündeki Üniversite teklifinin, 2547 sayılı Kanunun 53/Ç maddesinin (c) bendi uyarınca kabulüne oy birliği ile karar verildiği ve söz konusu karara karşı 60 gün içinde idari yargıda dava yoluna başvurabileceği hususu ilanen tebliğ olunur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.