Cumhurbaşkanlığı’ndan Üniversitelere Yönetici Atamaları Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanlığı’ndan Üniversitelere Yönetici Atamaları Hakkında Açıklama

Kamuajans.com – Yükseköğretim kumullarında genel sekreter yardımcısı, daire başkam, fakülte sekreteri, yüksekokul sekreteri ve enstitü sekreterlen kadrolarına yapılacak atamalarda aranacak hizmet süresine üışkm ilgi yazı incelenmiştir.

 Bilindiği üzere. 9/7/2018 tarihli ve 30473 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayıh "Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmimde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanım Hükmünde Kararname” mn 172 ncı maddesi de 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendine; "...Üst kademe kamu yöneticisi sayılmayan daire başkam ve bu kadrolara denk yönetici kadrolarına yapılacak atamalarda bu bentte öngörülen hizmet süresi yükseköğrenim gördükten sonra beş yd olarak uygulanır.

Ancak bu beş yıllık surenin hesabında Devlet memurlarının kazanılmış hak aylık derece ve kademesmde değerlendirilen hizmet sürelen esas alınır." hukmu eklenmiştir.

Bu itibarla, yükseköğretim kurumlarında genel sekreter yardımcısı ve daire başkam kadrolarına yapılacak atamalarda 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendi çerçevesinde 5 yıllık hizmet süresinin aranması, fakülte sekreteri, yüksekokul sekreteri ve enstitü sekreterleri kadrolarına yapılacak atamalarda ise genel hükümler çerçevesinde atama yapılması ve yükseköğretim kurundan arasında uygulama birliğinin sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz edenin.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.