Bazı Akademisyenler Dönecek

Bazı Akademisyenler Dönecek

Kamuajans.com - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüştü.

Kamuajans.com - Saraç'ın ihraç edilen ve açığa alınan üniversite personeline ilişkin, "Biz üniversiteleri arayarak şunları ihraç edin diyemiyoruz. İnisiyatif rektörlerde, onların verdiği listeler üzerinde işlemler yapıldı" ifadesini kullandığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre hükümet kaynakları bir başka görüşmede CHP yetkililerine yeni bir KHK'yla ihraç kriterlerinin daralarak, bazı isimlerin geri dönebileceği mesajını da verdi.

Saraç, 2 bin 346 akademisyenin ihraç edildiğini ifade ederken, Kılıçdaroğlu'nun özellikle barış bildirisine imza atan akademisyenlerin durumunu gündeme getirerek, "21. yüzyılda bir bildiriye imza attığı için, düşüncesini açıkladığı için akademisyenlerin ihraç edilmesi kabul edilemez" dediği öğrenildi.

Saraç'ın, Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak akademik yılı açılışına da, "Katılımınızdan memnun oluruz" diye davet ettiği, Kılıçdaroğlu'nun ise yanıt vermediği öğrenildi.

MERİÇ TAFOLAR

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.