ALES Mağdurlarının Sorununu YÖK’e Taşındı

ALES Mağdurlarının Sorununu YÖK’e Taşındı

Kamuajans.Com – Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile bir görüşme yaparak, ALES mağdurları sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te düzenleme yapılarak 27 Eylül 2017 tarihi öncesi yapılan ALES sınavlarının geçerlilik süresinin 3 yıldan 5 yıla çıkarıldığını hatırlatan Ali Yalçın, söz konusu değişikliğin mağduriyete yol açtığını söyledi.

Çok sayıda genç akademisyenin ve akademisyen adayının 27.09.2017 tarihi sonrasındaki ALES sınavına katılmadığını belirten Yalçın, “Ancak Danıştay 8. Dairesi’nin 22/02/2018 tarihli ve 2017/7352 sayılı dosyasında verilen kararla söz konusu yönetmelik değişikliğinin yürütmesi durdurulmuştur. Bu nedenle yönetmelik değişikliğine dayalı olarak ALES sınavına girmeyen çok sayıda kişi mağdur duruma düşmüştür” dedi.

Yalçın, mağduriyetin giderilmesi noktasında işlem tesis etmenin elzem olduğunu vurgulayarak, “Mahkeme kararı nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi konusunda gerekli adımlar bir an evvel atılmalıdır” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sorunun farkında olduklarını dile getirerek, çözüme ilişkin bir çalışma yürüttüklerini, bunu en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.