Akademisyenlere Proje Okulunda Müdür Olma İmkanı

Akademisyenlere Proje Okulunda Müdür Olma İmkanı

Kamuajans.com - Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 6764 sayılı Kanunla getirilen düzenleme sonucu akademik personel "Proje Okullarına" Müdür olarak görevlendirilebilecek.

Kamuajans.com - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesinde; "Öğretim elemanları; ilgili kurumların talebi ve kendisinin muvafakati, üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi ve rektörün onayı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilenlerin, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumlarındaki aylık ve diğer ödemeler ile öteki hakları devam eder." hükmü yer almaktadır.

Söz konusu maddenin değişik 4 üncü fıkrası gereğince, Okul Müdürü olarak görevlendirilecek olanlara birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir genel müdürün aylık ve ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere ilgili bakan tarafından tespit edilecek miktar net olarak ikinci görev aylığı şeklinde ayrıca ilgililere ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.