Akademisyene, Kartla Mesai Takibine, Mahkeme Engeli

Akademisyene, Kartla Mesai Takibine, Mahkeme Engeli

KamuAjans.Com-İdare mahkemesi, Sütçü İmam Üniversitesinde hayata geçirilmek istenen kartlı sistemle mesai takibi işlemini durdurdu.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari hizmet binası girişlerine koyduğu kart takip sistemi uygulamasının yürütmesi durduruldu.

Eğitim-Bir-Sen tarafından açılan davada, Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, personelin mesai saatlerinin takibine yönelik olarak giriş-çıkışlara konulan kart takip sisteminin 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren aktif hale getirilmesine ilişkin tesis edilen işlemin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Mahkeme heyeti, nitelikleri ve çalışma esasları anayasa ve kanunlarla düzenlenmiş olan öğretim elemanlarının 08:00-17:00 mesai şeklinde çalışmalarının mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Mahkemenin kararında, "Akademik personelden masa başında görev yapan memurlar gibi mesai saatleri içinde sürekli görev yerlerinde bulunmalarının istenmesi ve okuyucu kartları okutmak suretiyle giriş çıkış kontrolü yapılmakla yükümlü tutulmaları, görevlerini gereği gibi yapmalarına engel olacağından, akademik personelin okuyucu kartları okutarak giriş çıkış yapmalarını öngören dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır" denilerek, işlemin yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.