Akademik Teşvik Ödeneği Ve Yükseköğretim Tazminatı İçin Dava

Akademik Teşvik Ödeneği Ve Yükseköğretim Tazminatı İçin Dava

KamuAjans.Com-Eğitim-İş, akademik teşvik ödeneği ve yükseköğretim tazminatında yaşanan haksızlıkların giderilmesi için dava açtı."05.11.2014 tarih ve 6564 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununda yapılan düzenleme ile akademisyenlere akademik teşvik ödeneği ve yükseköğretim tazminatının ödenmesi öngörülmüştür.

Söz konusu bu ek ödemelerin öngörülmesi de olumlu bir gelişme olarak kabul görmüştür. Ancak bu ödemelerden Devlet Konservatuvarlarında görevli sanatçı öğretim elemanları, sanat uygulatıcıları ve sahne uygulatıcıları yararlandırılmamaktadır.

Sözleşmeli olarak istihdam edilmesine rağmen bu personel diğer akademik personelden farksız olarak, Bölüm, Anasanat Dalı başkanı olabilmekte, yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarını alabilmekte, ek ders ücreti alabilmekte, döner sermaye işletmelerine katkı payı alabilmekte ve Tez Danışmanlığı ve jüri üyeliği yapabilmektedirler. Hal böyleyken akademisyenlerden ayrı tutularak bu ek ödemelerden yararlandırılmamaları hakkaniyete aykırı olduğu gibi hukuka da aykırıdır.

Akademik gelişim, nitelikli akademisyen yetiştirilmesine katkı sağlanması, bilimsel çalışmaların arttırılmasında, akademisyenliğin mali açıdan da cazip hale getirilmesi gerekliliği ortadadır. Ülkemizde sanat eğitiminin lokomotifi olan konservatuvar eğitiminin ilerlemesinde de aynı esasların geçerli olduğu bilinmelidir.

Bu haksızlığın giderilmesi ile akademik teşvik ödeneği ve yükseköğretim tazminatından Devlet Konservatuvarlarında görevli sanatçı öğretim elemanları, sanat uygulatıcıları ve sahne uygulatıcılarının da yararlanabilmesi için Sendikamızca dava açılmıştır."



MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.