Açıktan Geçen Sürelerin Profesörlük İçin Aranan Asgari 5 Yıllık Zamandan Sayılma Durumu

Açıktan Geçen Sürelerin Profesörlük İçin Aranan Asgari 5 Yıllık Zamandan Sayılma Durumu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, açıktan geçen sürelerin profesör kadrolarına başvuru için kanunda aranan beş yıllık süreden sayılacağına dair görüş verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığı tarafından 82444403-299-E.58554 sayılı Doç. Dr... konulu resmi yazı yayınlandı.

Başkan Vekili Prof. Dr. M.İ. Safa Kapıcıoğlu imzalı resmi yazıda ''Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı profesör kadrosuna müracaat eden Doç. Dr.... anılan kadroya başvuru şartlarından birisi olan doçentlik unvanını 31 Ocak 2014 tarihinde aldığı, adı geçen öğretim üyesi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Başkanlığımızın 19 Temmuz 2016 tarih ve 2577 sayılı yazısı doğrultusunda 16 Mayıs 2017 tarihi itibariyla görevden uzaklaştırıldığı soruşturma sürecinin tamamlanması neticesinde 2 Mart 2018 tarihinde görevine iade edildiği ve görevden uzaklaştırıldığı sürenin profesörlük kadrosuna atanabilmesi için doçent unvanını aldıktan sonraki... bilimsel çalışma süresinden sayılıp sayılamayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü istenilen 31 Mayıs 2019 tarihli ve 1900165581 sayılı yazı incelenmiştir.

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin 12. maddesinin 1 bendinde ''Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra ne az beş yıl açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak, kendi bili alanında uluslararası düzeyde orjinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmaksı gereklidir.'' hükmü uyarınca adı geçenin görevden uzaklaştırılmış bulunduğu sürenin, bu süre içerisinde profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmalarının olması, uluslararası düzeyde orjinal eserler vermesi ya da uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunulması kaydıyla bilimsel çalışma süresi içerisinde değerlendirilebileceği düşünülmektedir.'' denilmiştir.

"Profesörlüğe yükseltilerek atamada;

1) Doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl süreyle, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak,

2) Doçentlik unvanını aldıktan sonra, ilgili bilim alanında özgün yayınlar veya çalışmalar yapmış olmak, gerekir." hükmü yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.