2400 Öğretim Elemanı Atama İzni Verildi

2400 Öğretim Elemanı Atama İzni Verildi

28 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile gerçekleştirilerek 127 devlet üniversitesine toplamda 1700 atama izninin dağılımı gerçekleştirilmiştir.

2020-380 Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda ''kamu idare, kurum ve kuruluşlarının yapabilecekleri atama sayılarına ilişkin 20 Şubat 2020 tarihli ve 2020/60 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Eki Kararda değişiklik yapılmasına dair ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11'inci maddesi gereğince karar verilmiştir.'' denilmiştir. 

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesinde "Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamına giren kurum ve kuruluşlarının; memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususlar, öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınmak suretiyle, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının müşterek teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenir." düzenlemesi yer almaktadır.





HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.