2019 Yılı Seviye Tespit Sınavı Kılavuzu

2019 Yılı Seviye Tespit Sınavı Kılavuzu

05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ve Seviye Tespit Sınavı’na girmesine karar verilen adaylar ile Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair Yükseköğretim Kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler.

<br />

STS, her yıl Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek tarihlerde yılda en az bir kez yapılır.

<br />

Seviye Tespit Sınavlarında başarılı olabilmek için alınması gereken asgari puan 100 üzerinden 40 ve üzeri puandır.

<br />

YÖK tarafından uygulanacak sınavların sonuçları (sınav tarihinden tahmini 1 ay sonra) Yükseköğretim Kurulunun İnternet sayfasında yayınlanacak, adaylar sonuçlarını, YÖK’ün www.yok.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/10_ARALIK_STS.pdf"><strong> KILAVUZ</strong></a>

<br />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.