2019 Yılı İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav Kılavuzu

2019 Yılı İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav Kılavuzu

İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavı, 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca Diploma Denklik işlemlerinde, Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi kapsamında yazılı Seviye Tespit Sınavlarına muadil olarak yapılan sınavlardır.

İlmi Hüviyet Tespiti; denklik işlemleri sürecinde alınan Seviye Tespit Sınavı kararı kapsamında, üniversiteler tarafından oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılan sözlü ve gerektiğinde yazılı ve pratik uygulama aşamalarını da içeren yazılı Seviye Tespit Sınavına

muadil olan sınavdır.

<br />

Yapılandırılmış Klinik Sınav; tıp programlarının denklik işlemleri sürecinde alınan Seviye Tespit Sınavı kararı kapsamında, klinik bilgi, beceri ve yetkinliklerin sınanması amacıyla üniversiteler tarafından yapılan, esas olarak simülasyon, modeller ve standart hastalar üzerinden pratik uygulamaları içeren, yazılı Seviye Tespit Sınavına muadil olan sınavdır. <br />

<br />

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına (STS) muadil İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavı Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen Üniversiteler tarafından yapılır.

<br />

İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavlarına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Diploma Denklik Başvurusunda bulunan ve hakkında Seviye Tespit Sınavı kararı alınan adaylar başvurabilir.

<br />

Sınav esas olarak sözlü, gerektiğinde pratik uygulama ve teorik sınav aşamalarına dayalı olarak yapılır.

<br />

Üniversiteler gerekli gördüğü takdirde daha sonra yapılacak olası itirazlarda esas teşkil etmek üzere üniversite kararı ile sınav süresince video kaydı yapabilir.

<br />

İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavda başarılı olabilmek için alınması gereken asgari puan 100 üzerinden 50 ve üzeri puandır. Üniversiteler sınav sonuçlarını “başarılı” ve “başarısız” olarak bildirirler.

<br />

Diş Hekimliği, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Veterinerlik, Ebelik, Dil ve Konuşma Terapisi, Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Çocuk Gelişimi alanında İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı yapacak üniversiteler; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesidir.

<br />

Mühendislik alanlarında İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı yapacak üniversiteler; Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesidir.

<br />

Yapılandırılmış Klinik Sınavı yapacak üniversiteler; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesidir.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/10_ARALIK_ILMI.pdf"><strong> KILAVUZ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.