2017-2018 Ek Kontenjan 15. Yedek Sonuçları

2017-2018 Ek Kontenjan 15. Yedek Sonuçları

Kamuajans.com - Ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, yurt içi/dışı değişim programı öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Kamuajans.com - Başvuru sonuçları KYK’nın resmi web sitesi <a href="https://sonuc.kyk.gov.tr/">https://sonuc.kyk.gov.tr/</a> adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere SMS yoluyla da duyurulacak.<br />

<p ></p>

<p ><strong>2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ek Kontenjan 13. Yedek Sonuçları için tıklayınız.<br />

</strong></p>

<p ><strong>2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ek Kontenjan 14. Yedek Sonuçları için tıklayınız.<br />

</strong></p>

<p ><strong>2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ek Kontenjan 15. Yedek Sonuçları için tıklayınız.</strong></p>

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapabiliyor. Öğrencilerin 18 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar e-Devlet şifresiyle <a href="https://www.turkiye.gov.tr/">https://www.turkiye.gov.tr/</a> adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. İsteyen öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek de kaydolabilecek.

<br />

<strong>İlk kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek<br />

</strong><br />

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya <a href="http://yurtkur.gsb.gov.tr/">http://yurtkur.gsb.gov.tr/</a> adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor. <br />

<br />

İlk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibariyle sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

<br />

<strong>Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak<br />

</strong><br />

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile <a href="http://www.turkiye.gov.tr/">http://www.turkiye.gov.tr/</a>adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.<br />

<br />

Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

<br />

<strong>Yedek Yerleştirmeler Devam Edecek<br />

</strong><br />

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere de öğrenci yerleştirmeye devam edecek.<br />

<br />

Yedek öğrencilerin yerleştirilme süreci, her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. <br />

<br />

Yedeği biten illerde de ileriki aylarda KYK kurumsal web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılmak suretiyle yeni başvuru alınacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.