Soruları Çaldıklarını İtiraf Ettiler

Soruları Çaldıklarını İtiraf Ettiler

KamuAjans.Com-Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırılmasına ilişkin iddianamede zanlılar sorular çaldıklarını itiraf ettiler.Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırılmasına ilişkin iddianamede zanlılar sorular çaldıklarını itiraf ettiler.

Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırılmasına ilişkin iddianamede zanlılar sorular çaldıklarını itiraf ettiler.

82 kişi ile ilgili hazırlanan iddianamede zalılardan 3 soruları çnceden aldıkalrını itiraf edip etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediklerini savcıya itiraf ettiler.

Haber10.com sitesinde yer alan habere göre itiraçılar şu itiraflarda bulundu.

Şüpheli A.K ifadesinde, şunları anlattı:

"Adını hatırlayamadığım bir iş merkezinde bulunan avukatlık bürosuna geldik. Büroda iki kişi vardı. Biri A.G'ydi. A.G, arkadaşım A.K'ye ve bana ertesi günkü hakimlik sınav sorularının kendisinde olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim getirerek, üzerine sırayla yemin ettirdikten sonra bilgisayardan sınav sorularını gösterdi. Bilgisayarda kitapçık şeklinde 140 civarında soru vardı. A.G, soruları not etmememiz hususunda bizi uyardı. 2-3 saat bilgisayardan sorulara bakıp, işaretli olan cevaplarını ezberledik. O gün A.G'nin ayarladığı bir evde A.K. ile birlikte kaldık. Ankara'ya gelip sınava girdiğimde, soruların A.G'nin gösterdiği sorular olduğunu anladım."

Şüpheli A.K, 1 Kasım 2016'da savcıya verdiği ifadede de iki yıl süreyle Tarsus'ta "Fetullah Gülen cemaati"ne ait Işık Dershanesinin avukatlığını yaptığını, ara sıra cemaatin sohbet toplantılarına katıldığını anlattı ancak kendisini "cemaatçi" olarak tanımlamadığını, "cemaatle arasında menfaat ilişkisi olduğunu" savundu.

"Hayatında görmediğin şeyleri göreceksin"

Sınavda 140 sorudan 110'unu doğru cevaplayan ve Van Cumhuriyet Savcısıyken HSYK tarafından meslekten çıkarılan şüpheli İ.H.D. de o dönemde Mersin'de avukatlık yapan O.C.B'nin kendisini arayarak, Ankara'ya sınava gideceklerini ancak öncesinde Konya'ya uğrayacaklarını bildirdiğini ifade etti. TEDAŞ avukatı E.G. ve Mersin'de avukatlık yapan M.D. ile birlikte otomobille Konya'ya gittiklerini kaydeden İ.H.D, yolda M.D'ye neden Konya'ya gittiğini sorduğunda, "Hayatında görmeyeceğin şeyleri göreceksin" yanıtı aldığını belirtti.

İ.H.D, Konya'da, bir iş merkezindeki hukuk derneğinin bürosuna çıktıklarını, orada bir avukat ile matematik öğretmeni olduğunu tahmin ettiği kişilerce karşılandıklarını anlattı.

Şüpheli, "Bir salona geçerek, masa üzerindeki laptopu açtık. Laptoptan, sonradan sınav esnasında göreceğim soru ve cevapları gösterdiler. Birlikte gittiğim şahıslarla birlikte bunları bir saat boyunca inceledik. Sonra oradan ayrıldık ve Ankara'ya geçtik." beyanını verdi.

Sınavda, kendilerine gösterilen soruların aynılarının çıktığını belirten İ.H.D, bazı hakim ve savcılar ile kaldığı evde "kamp programı" yapıldığını, Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu, buraya meslekten ihraç edilerek tutuklanan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı R.A'nın birkaç kez geldiğini, dini sohbetler ettiğini ve Gülen'in kitaplarını okuduğunu söyledi.

Adaylık döneminde 5-6 kez maaşının yüzde onunu "himmet" olarak verdiğini belirten İ.H.D, FETÖ üyeliği suçlamasını reddetti, pişmanlık duyduğunu bildirdi.

"Adrese gitmemi söyledi"

Şüpheli T.O. da sınavda 140 sorudan 111'ini doğru cevaplayarak, 80,4 puan aldı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen T.O, ifadesinde, sınavdan 1-2 gün önce Oltu'dan Ankara'ya geldiğini, burada, o dönemde Oltu Başsavcısı olan ve 15 Temmuz'dan sonra meslekten ihraç edilerek tutuklanan eşinin arkadaşı Yargıtay Cumhuriyet Savcısı R.A. ile sınav hakkında konuştuğunu bildirdi.

T.O, "R.A, bana bir adres vererek mutlaka buraya gitmemi söyledi. Adrese gittiğimde üniversiteden arkadaşım M.G. ile karşılaştım. M.G, elinde 2012 hakimlik sınavı alan bilgisi soruları olduğunu söyledi. Daha sonra soruları getirip beraberce inceledik. Sınava girdiğimde çıkan soruların M.G'nin gösterdiği sorular olduğunu anladım." beyanında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.