İstanbul Barosu Başkanı'ndan İlk Açıklama

İstanbul Barosu Başkanı'ndan İlk Açıklama

Kamuajans.com - Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri sonuçlandı. Seçimi kazanan Durakoğlu, yaptığı açıklamada, eski yönetimden ayrı olmadıklarını söyledi.

Kamuajans.com - İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Mehmet Durakoğlu, baro seçimlerinin çok renkli geçtiğini belirterek, "İstanbul Barosu, aynen geçmişte olduğu gibi ağırlığını ve farklılığını herkese gösterecektir." dedi.

İstanbul Barosunun büyüklüğünü anlatabilmek için üye sayısını söylemenin yeterli olacağını düşündüğünü dile getiren Durakoğlu, "Baromuzda 36 bin 483 kişinin oy kullanma hakkı var. Bu yeni bir yönetim değil aslında. Sevgili başkanımız Ümit Kocasakal, belki de bütün siyasetçilere, uzun süre seçimle gelenlere ders olabilecek bir şekilde tavır alarak erkenden bıraktı. Geldiğimiz bu noktada, ondan aldığımız görevi devam ettireceğiz. İstanbul Barosunun çizgisinde hiçbir değişiklik olmayacak. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yargının bağımsız olması gerektiğine dikkati çeken Durakoğlu, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Savunma hakkının kutsal olduğuna değinen Durakoğlu, "Avukatların itibarsızlaştırılmasına yönelik çalışmaları bir defa durdurmamız gerekiyor. Öncelikle bunun mücadelesini vereceğiz. Genç meslektaşlarımıza ilişkin sıkıntılar var, bir şekilde bu sıkıntıları aşmaya çalışacağız. İstanbul Barosu, aynen geçmişte olduğu gibi ağırlığını ve farklılığını herkese gösterecektir. Bilinmelidir ki İstanbul Barosu, sadece onun başkanının ve yöneticilerinin ya da onun çalışanlarının değil, belki de başı hiç derde girmemiş olanların, adliyeye hiç gitmemiş yurttaşların barosu oldu." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.