İnfaz Koruma Memurları Özlük Haklarında İyileştirme Olacak Mı ?

İnfaz Koruma Memurları Özlük Haklarında İyileştirme Olacak Mı ?

KamuAjans.Com- Bugüne kadar İnfaz Koruma Memurlarının özlük hakları konusunda bir çok söz verilmiş ama yerine getirilmemişti.Hükümet infaz koruma memurlarının sessiz çığlığını duyarak infaz koruma memurlarının özlük haklarını meclis gündemine aldı.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ son zamanlarda gelen talepler doğrultusunda infaz koruma memurlarının özlük haklarını meclis gündemine taşıdı.Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada yasa tasarısını önümüzdeki yasama yılında TBMM'ye yeniden sevk etmeyi, dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na almayı ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını da iyileştirmeyi planlladıklarını söyledi.

Bekir Bozdağ yaptığı açıklama ile  "Ceza infaz kurumlarında çalışan infaz koruma memurlarının durumuyla ilgili bildiğiniz gibi geçen yasama yılında bir kanun tasarısı hazırlandı, cezaevlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınarak Adalet Bakanlığına verilmesi, infaz koruma memurlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını da içeriyordu. Genel Kurulda önemli bir kısmı da görüşüldü. O arada kanun görüşmeleri ertelendi, kadük kaldı" dedi. Bozdağ, Bakanlık olarak bu yasa tasarısını önümüzdeki yasama yılında TBMM'ye yeniden sevk etmeyi, dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na almayı ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını da iyileştirmeyi planlladıklarını söyledi. Bozdağ, "İnşallah önümüzdeki yasama yılında bu adımı beraber atarız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.