İcra Müdür Ve Müdür Yardımcısı Olmak İçin Aranan Şartlar Değişti

İcra Müdür Ve Müdür Yardımcısı Olmak İçin Aranan Şartlar Değişti

Kamuajans.Com – İcra müdürleri ve icra müdür yardımcıları ile icra kâtiplerinin göreve atanmalarında aranacak şartları da düzenleyen Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunlarının yanı sıra, Adalet Bakanlığı tarafından ihtiyaç durumuna göre belirlenecek diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olanlar da icra müdürü ve icra müdür yardımcısı olabilecek.

İcra müdürü, icra müdür yardımcısı ve icra kâtibi olarak atanabilmek için, haklarında yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunun olumlu olması gerekecek.

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KÂTİPLERİNİN SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi ve ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,”

“b) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı veya Bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 3/A maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (e) alt bendinde yer alan “Hukuk Muhakemeleri Kanunu Yönetmeliği” ibaresi “Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 24 – Sınav Kurulu; Bakanlıkça uygun görülecek bir başkan ve dört üyeden oluşur. Yedek üyelerin belirlenmesinde de aynı usul uygulanır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.