Hakimlik Sınavı Sorularıda Çalındı Mı ?

Hakimlik Sınavı Sorularıda Çalındı Mı ?

KamuAjans.Com-Van'da FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan cumhuriyet savcısı, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı öncesinde soruların kendilerine gösterildiğini itiraf etti.

Cemal Aşan

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan cumhuriyet savcısı, ifadesinde hakimlik sınavlarında çıkan soruların sınavdan önce belirlenen kişilere verildiğini belirtti.

Yaklaşık 4 yıl önce avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına katıldığını ancak sınava yeterince çalışmadığını ifade eden savcı, Mersin'de avukatlık yapan birinin kendisine Ankara'ya gitmeden önce Konya'ya uğrayacaklarını söylediğini aktardı.

"Hayatında göremeyeceğin şeyleri göreceksin"

Mersin'den 3 avukatla Konya'ya gittiklerini dile getiren savcı, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Yolda, bizi Konya'ya götüren avukata, neden Konya'ya gittiğimizi sorduğumda, 'hayatında göremeyeceğin şeyleri göreceksin' dedi. Konya'ya ulaştığımızda bir hukuk derneğinin bürosuna çıktık. Orada bir avukat ve matematik öğretmeni olduğunu öğrendiğim kişiler bizi karşıladı. Orada salona geçtik ve masa üzerindeki dizüstü bilgisayardan sınav esnasında göreceğim soru ve cevapları gösterdiler. Bu soru ve cevapları birlikte gittiğimiz şahıslarla birlikte bir saat boyunca inceledik. Sonrada oradan ayrılarak Ankara'ya gittik. Sınava girdim ve sınav sorularının bize gösterilen soruların aynısı olduğunu gördüm. Ben bu sınavdan 79 puan aldım. Yazılı sınavdan sonra mülakat yapıldı. Mülakat açıklanmadan önce mülakat heyeti değiştirildi. Daha sonra sınavın iptal edildiği ÖSYM tarafından açıklandı. İptal edilmesi için açılan davaların kazanılması üzerine tekrardan mülakatlar yapılmaya başlandı."

"Kamplarda Gülen'in kitapları okunuyordu"

Sınavın ardından akademi eğitimi ve adaylık döneminde yurt çıkmaması nedeniyle sınava girdiği iki arkadaşıyla aynı evde kaldıklarını anlatan savcı, "Evde bir ay kaldıktan sonra kamp programı düzenlendi. Gölbaşı'nda bulunan bir yurtta yapıldı. 2 gün süren ve diğer ev arkadaşlarımın da katıldığı bu programda aynı dönemde olduğumuz 5-6 kişilik hakim adayı grubu da kampa iştirak etti. Katıldığım kampta Kur'an, risale ve Fetullah Gülen'in kitaplarından okumalar yapıldı. Aynı şekilde birkaç kez daha kamp düzenlendi ancak ben katılmadım. Katıldığım eve birçok kez Yargıtay Cumhuriyet Savcısı gelerek dini sohbetler etti, risaleden ve Fetullah Gülen'in eserlerinden okudu." şeklinde itiraflarda bulundu.

"Adaylık döneminde maaşımdan himmet verdim"

İfadesinde, "Adaylık dönemimde 5-6 kez maaşımdan yüzde 10 himmet verdim." diyen savcı, şunları dile getirdi:

"2013'te evden ayrılarak memlekete gittim ve adaylık dönemimin sonunda yapılan klasik sınavda 88 alarak adaylığımı tamamladım. Evde kaldığım dönemde bazı hakim ve hakim adayları da sürekli eve gelip gidiyordu. Ben FETÖ/PDY örgütünün üyesi değilim. Söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sırasındaki fiilleri gördüğümde fark ettim. Daha önceki yapılan söylemleri politik bir duruş olarak algılamıştım. Memurluğa başladıktan sonra kanunsuz bir emir bana verilmediği için ve örgüt üyesi olduğu söylenen kişilerin muhlis tavırları sebebiyle bu kanaate geç ulaştım. Sınav döneminde anlattığım bu olaydan dolayı bu örgüt ile bir bağım oluştuğu gözükmektedir ama gerçekte bu örgütle örgütsel bir bağım hiçbir zaman olmadı. Örgütün gerçek yüzünü şimdi çok iyi gördüm, böyle bir olaya karıştığım için büyük pişmanlık duyuyorum. Örgüt üyeliğim yoktur, darbe teşebbüsünden önceden herhangi bir şekilde haberim olmadı. Görev yaptığım süre boyunca örgütten emir ve talimat almadım, toplantılarına katılmadım, himmet vermedim."



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.