“Ceza Mevzuat Bilgisi ve Suç Soruşturmaları” Dersi

“Ceza Mevzuat Bilgisi ve Suç Soruşturmaları” Dersi

Kamuajans.com - İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün talebi ile Polis Akademisi bünyesinde 2016 -2017 Polis Amirleri Meslek Öncesi Eğitimi kapsamında; “Ceza Mevzuat Bilgisi ve Suç Soruşturmaları” dersinin Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenecek uzmanlar / temsilciler eli ile verilmesi isteminde bulunulmuştur.

Kamuajans.com - Bu kapsamda görevlendirilen Genel Müdürlüğümüz tetkik hakimleri Kemal Ertürk ve Yavuz Eraslan tarafından 24 Ekim 2016 tarihi itibari ile her hafta pazartesi ve salı günleri verilmeye başlanan bu dersler Polis Akademisinde icra edilmektedir. Bu eğitimin 2017 yılı eğitim öğretim yılı sonuna kadar her hafta devam etmesi öngörülmektedir. 

"Ceza Mevzuat Bilgisi ve Suç Soruşturmaları” dersi kapsamında;

Genel ceza ve ceza muhakemesi hukuku bilgisi,

Adli kolluğun görev ve yetkileri,

Cumhuriyet savcıları ile adli kolluk arasındaki ilişkinin biçimi ve kapsamı,

Yakalama, gözaltı, ifade alma ve delil toplama yöntemleri (arama, elkoyma, teknik takip) ve benzeri konular üzerinde durulmaktadır. 

Bu konu başlıkları bağlamında ilgili Yargıtay kararları doğrultusunda uygulama hakkında da polis amiri adaylarının bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. 

Bu kapsamda verilecek eğitimler ile yakın gelecekte adli kolluk sorumlusu olarak görev yapacak adli kolluk amirlerinin, ceza mevzuatı ve ceza adalet sistemi uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmaları, görev, yetki ve sorumluluklarının bilincinde, Anayasal değerlere ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel ilkelerine bağlı, hukuk kurallarını gözetecek ve Cumhuriyet savcıları ile etkileşimleri artacak şekilde görev yapmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Bahse konu eğitimlerin; adli kolluğun daha işlevsel hale getirilmesi bağlamında Bakanlığımız 2015- 2019 Yılı Stratejik Planı içerisinde yer alan 1.1 nolu “soruşturmaların etkinliğinin artırılması” stratejik hedefine de önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Bu itibarla, 2016 -2017 eğitim döneni içerisinde Polis Akademisi bünyesinde eğitici olarak görevlendirilen hakimlerimize başarılar dileriz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.