Bilirkişilik Temel Eğitimi Verecek Eğitim Kuruluşlarına İzin Verilmesine İlişkin Duyuru

Bilirkişilik Temel Eğitimi Verecek Eğitim Kuruluşlarına İzin Verilmesine İlişkin Duyuru

Kamuajans.com - Bilirkişilik Temel Eğitimi Verecek Eğitim Kuruluşlarına İzin Verilmesine İlişkin Duyuru Adalet Bakanlığı tarafından yayınlandı. Buna göre başvuru şartları, başvuru şekli ve yeri, başvuru takvimi, başvuru için gerekli belgeler, başvuruların değerlendirilmesi, listelerin ilanı gibi detaylar belli oldu.

TC.

ADALET BAKANLIĞI

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü

Bilirkişilik Daire Başkanlığı



Konu :Bilirkişilik Temel Eğitimi

D U Y U R U

3 Kasım 2016 tarihli ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu 24 Kasım 2016 ve 29898 sayılı Resmî Gazete'de, Bilirkişilik Yönetmeliği de 3 Ağustos 2017 tarihli ve 30143 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bilirkişilik Yönetmeliğinin 33 üncü maddesi uyarınca, üniversiteler, Türkiye Adalet Akademisi, Adli Tıp Kurumu, Türkiye Barolar Birliği ve barolar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı odalar, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve bağlı odalar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri ve Türk Tabipleri Birliği ve bağlı odalara başvuruları halinde, bilirkişilik temel eğitimi vermek üzere izin verilebilecektir.

Bu kuruluşların birden fazlasının kendi aralarında iş birliği yapmaları halinde tek bir kuruluş eğitim izni için başvuracaktır.


1) Başvuru şartları

Bilirkişilik Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinde ve 11/08/2017 tarihli ve 169 sayılı Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Genelgede belirtilen şartları taşıyan kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunabilecektir.


2) Başvuru yeri ve şekli

Başvuruların Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığına istenilen belgeler ile birlikte yazılı olarak bizzat veya posta yoluyla yapılması gerekmektedir.


3) Başvuru takvimi

6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun Geçici 1 inci maddesinde öngörülen süreler ve bilirkişiliğe başvuru öncesinde temel eğitim alma zorunluluğu nedeniyle, başvuru takvimi de gözetilerek eğitim izni talebinde bulunacak kurum ve kuruluşların en geç 20 Eylül 2017 mesai bitimine kadar öngörülen usulde başvurularını Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.


4) Başvuru için gerekli belgeler

Eğitim vermek üzere kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak başvuruda aşağıdaki bilgi ve belgeler aranır:

a) İzin talebine ilişkin yazılı başvuru.

b) Eğitim koordinatörünün adı, soyadı ve iletişim bilgileri.

c) Eğitimin içeriği ve sürelerini kapsar şekilde eğitim programı ve takvimi.

d) Eğitimlerin yürütüleceği yerler, adresleri ve fotoğrafları.

e) İşbirliği halinde eğitim verilmesi halinde buna ilişkin protokol.

f) Eğitimcilerin uzmanlıkları, yeterlilikleri, özgeçmişleri ve son akademik unvanlarını gösterir belgelerin aslı veya onaylı sureti ile eğitimci bilgi formu (EK-5).


5) Başvuruların değerlendirilmesi

Başvuruda sunulan bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; aranan şartları taşıdığı tespit edilen kurum ve kuruluşlara en çok üç yıl için geçerli olmak üzere izin verilecektir.


6) Listelerin ilanı

Bilirkişilik temel eğitimi vermek üzere izin verilen kurum ve kuruluşların listesi Bilirkişilik Daire Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.