Af Konusuna İlişkin Bakan Gül'den Açıklama

Af Konusuna İlişkin Bakan Gül'den Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hayvan Hakları Kanunu ile ilgili soruyu cevaplandırdı ve uzun süredir çok tartışılan af konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türk Ceza Kanunu yönüyle çalıştık. Kanunun uygulayıcısı Orman Bakanlığı. Çünkü pet shoplar, barınaklar var. Biz sahipli sahipsiz hayvanların tümü için suç olması yönüyle önerilerimizi çalışıp verdik Meclise. Meclis bir komisyon da kurdu. O hususta da gerekli düzenleme çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Af ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu konu Meclisin takdirinde olan bir husus. MHP'nin teklifi de bir aftan öte infaza ilişkin birtakım öneriler ihtiva ediyordu. Bu konu ne şekilde olur, gündeme gelir mi, doğrudan parti yönetimimizin, grubunun vereceği bir karar. Dolayısıyla şu an Meclis gündeminde öyle bir teklif yok." karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.