Adalet Bakanlığı'ndan 2017 Yılı Lojman Duyurusu

Adalet Bakanlığı'ndan 2017 Yılı Lojman Duyurusu

Kamuajans.com - Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 Yılı Lojman Başvuruları konusunda resmi yazı yayınlandı.

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

<br />

Sayı:

Konu: Lojman Başvuruları

<br />

.......... GENEL SEKRETERLİĞİNE

.......... GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

.......... BAŞKANLIĞINA

.......... BAŞSAVCILIĞINA

<br />

Başkanlığımızca yürütülen lojman tahsis işlemleriyle ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 4. maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği'nin 11. maddesi uyarınca kendisine konut tahsis edilmesinin isteyenler tarafından verilecek başvuru beyannamelerinin her yıl Ocak ayı içerisinde değerlendirilerek lojman sıra cetvelinin düzenlenmesi gerektiğinden, 2017 Ocak ayı itibariyle Lojman Sıra Cetveli yeniden düzenlenecektir.

<br />

Bu itibarla;

<br />

1) Kendine konut tahsis edilmesini isteyenlerin bir örneği ekte gönderilen ve www.imid.adalet.gov.tr isimli internet adresinde yayınlanan ''Başvuru Beyannamesi''ni, Yönetmeliğin 14'üncü maddesi ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği'nin 11. maddesi uyarınca uygun bir şekilde doldurup, hakim-savcı sınıfından olanların, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Açık Sicil Bürosu ile Gizli Sicil Bürosuna; personelin ise Personel Genel Müdürlüğü Açık Sicil ve Gizli Sicil Bürolarına onaylattırarak, Konut Tahsis Komisyonuna sunulmak üzere en geç 31 Ocak 2017 günü Başkanlığımızda olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

<br />

2) Lojman talep edenlerin, mevcut lojmanlarımızdan yalnızca 5 yer seçme hakkı bulunmaktadır.

<br />

3) Lojman talep edenlerin, aylık ve özlük hakları ile ilgili gelirleri hariç olmak üzere, varsa kendisinin, eşinin ve kanunen bakmakla mükellef olup konutta birlikte oturacağı diğer aile fertlerinin gelirlerine ilişkin bordro vb. belgeleri talep formuna eklemeleri gerekmektedir. Eşi veya ailr fertlerinden birinin geliri olup başvuru formuna ilgili gelir belgesini eklemeyenlerin lojman tahsis talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

<br />

4) Halen lojmanda oturan ve hakim-savcı sınıfından olanların yer değişikliği taleplerinde 2016 yılı itibariyle de giriş tarihleri yerine puan sırası esas alınacak olup, yer değişikliği için ayrı bir liste oluşturulmayacaktır. Bu sebeple, lojmanda oturup yer değişikliği isteyen hakim ve savcılar da başvuru beyannamesi dolduracaktır.

<br />

5) Halen lojmanda oturup talepte bulunan hakim-savcı sınıfından olanların yalnızca 3 yer seçme hakkı bulunmaktadır.

<br />

6) Danıştay 5'inci Dairesinin yerleşik içtihat halini alan 2009/2272 esas, 2011/8025 Karar sayılı kararı uyarınca; başka bir yerden tayin yoluyla gelenlerin konut tahsis talepleri de süresinde başvuru yapılmış gibi değerlendirilecek ve Ocak ayı sonunda hazırlanan konut tahsis sıra cetveline puanlarına uygun şekilde eklenecektir.

<br />

7) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 15. maddesi uyarınca lojman başvurusunda bulunanların şahsi ve mali durumlarında lojman puanlarına etki edecek bir değişiklik olduğunda (1) ay içerisinde bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Bu durumda ilgililerin puan ve sıraları yeniden değerlendirilecektir.

<br />

8) Mevcut lojman sayısının yetersizolması nedeniyle daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Bakanlık merkez teşkilatında görevli memurlar ile HSYK'da görevli memurlar lojman başvurusunda bulunabileceklerdir.

<br />

9) Kamu Konutları Yönetmeliğinin 9/4 maddesi uyarınca; daha önce (5) yıl veya daha fazla süreyle lojmanda oturan memurlara, diğer tüm talepler karşılanmış olmadıkça tekrar lojman tahsisi yapılmayacaktır.

<br />

10) Evlenmeden önce veya sonra eşlerden biri lojmanda oturmuş ise, diğer eş de lojmanda oturmuş sayılacaktır.

<br />

11) Memurlar beş yıllık bir süre için lojmana girdiklerinden, memurlarla ilgili olarak yer değişikliği suretiyle lojman tahsisi uygulaması yapılmayacaktır.

<br />

Keyfiyetin ilgililere imza karşılığında tebliğ edinilmesini arz/rica ederim.<br />

<br />

<strong><a href="http://www.imid.adalet.gov.tr/duyurular/2017/lojman/Duyuru%20imzal%C4%B1%20tarama.tif">2017 LOJMAN DUYURU METNİ</a></strong>

<br />

<strong><a href="http://www.imid.adalet.gov.tr/duyurular/2017/lojman/Ba%C5%9Fvuru%20Formu.xls">LOJMAN BAŞVURU FORMU</a></strong>

<br />

Birol TERLEMEZ

Hakim

Bakan a.

Başkan<br />

<br />

<br />

<p><strong>Talep Edilebilecek Lojmanlar ve Adresleri</strong></p>

<p></p>

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/ad/adres.PNG" width="741" height="583" alt="" /><br />

<br />

-İlgili duyuru yalnızca Ankara ili için geçerlidir-

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.