Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Kamuajans.com - Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli Unvan Değişikliği Sınav İlanı yayınlandı. Buna göre unvan değişikliği sınavına başvuru ve atanma şartları, başvuru yeri ve şekli, unvan değişikliği yazılı sınav ders konuları, unvan değişikliği sınavına ilişkin açıklamalara dair detaylar belli oldu.

T.C.

ADALETBAKANLIĞI

<br />

EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKANLIK MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLÂNI<br />

<br type="_moz" />

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

hükümleri doğrultusunda, ekli listelerde (Ek-I, Ek-II, Ek-III) yeri, sınıfı, unvanı, derecesi ve

sayısı belirtilen Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtında münhal bulunan mühendis, istatistikçi,

öğretmen, kütüphaneci, tekniker ve teknisyen kadrolarına unvan değişikliği sınavı sonucuna

göre atama yapılacaktır.

<br />

<strong>I- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA BAŞVURU VE ATANMA ŞARTLARI</strong>

<br />

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 25'inci maddesinde belirtilen ve aşağıda gösterilen atanılacak görevin niteliklerini, belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla taşımış olmakve süresinde başvurmuş olmak kaydıyla; unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak şartlar şunlardır:

<br />

1-Mühendis, Öğretmen, Ġstatistikçi, Kütüphaneci Kadrolarına Atanabilmek için;

<br />

a)En az fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

<br />

b)Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

<br />

2-Tekniker Kadrosuna Atanabilmek için;

<br />

a)En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksek öğrenim mezunu olmak,

<br />

b)Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

<br />

3-Teknisyen Kadrosuna Atanabilmek için;

<br />

a)Bu unvanları veren yüksek okul, meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

<br />

b)Yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı olmak.

<br />

<strong>II- BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ</strong>

<br />

1-Unvan değişikliği sınavına başvurular, başvuru formu (Ek-IV) ve başvuru formuna eklenecek öğrenim durumu belgesi ile, 09/08/2017 tarihinden başlamak üzere 15/08/2017 günü mesai bitimine kadar, Eğitim Dairesi Başkanlığı'na bizzat veya Cumhuriyet Başsavcılıkları aracılığıyla yapılacaktır. Ancak 15/08/2017 tarihinden sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

<br />

2-İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibariyle aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

<br />

3-Başvurular, istenen unvan ve mahal belirtilmek suretiyle yapılacaktır. Aynı unvan için birden fazla yere yapılan başvurular geçersiz sayılır. Atamaları doğrudan Bakanlıkça yapılan personel merkez teşkilatı kadroları için, atamaları adalet komisyonlarının teklifi üzerine yapılan personel ise görev yaptıkları adalet komisyonlarının yetki alanındaki taşra kadroları için yapılacak unvan değişikliği sınavına başvurabilir.

<br />

4-Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olanlar da sınava başvurabilecektir.

<br />

5-Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları Sınav Kurulu’nca incelenir. Aranan şartları taşıyanlar www.adalet.gov.tr adresinden ilan edilir.

<br />

6-Sınava girecek aday, sınav ücreti olarak 155,00 TL (Yüzellibeş Türk Lirası)'yi MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile belirtilen tarihler arasında yatıracaktır.

<br />

7-Başvuru dilekçelerine; başvuranın T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, sicili, doğum tarihi, unvanı, öğrenim durumu, görev yeri, adresi, irtibat telefonu, elektronik posta adresi, atanmak istenilen unvan ve yeri yazılacaktır.

<br />

8-Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan ve atanılacak görevi yapabilecek durumda bulunan engelli adayın sınavının daha elverişli şartlarda yapılabilmesi için; Başvuru sırasında, engel durumunu belirtir sağlık kurulu raporunun veya engelli kimlik kartının kurum onaylı bir örneğinin Sınav Kurulu’na ibraz edilmesi, belge asıllarının sınav esnasında yanında bulundurulması ve Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak olan sınav uygulama duyurusunda engel durumu ile ilgili belirtilen hususlara dikkat edilerek, başvuru ekranındaki "engel durumu" ve "almak istediği hizmet" ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

<br />

<strong>III- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAV DERS KONULARI</strong>

<br />

Unvan değişikliği yazılı sınavı, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 25'inci maddesi gereğince, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yapılacak olup ders konuları ve soru sayılarını içerir liste ekte (Ek- V) yer almaktadır.

<br />

<strong>IV- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR</strong>

<br />

1-Unvan değişikliği sınavı, 07 EKĠM 2017 günü saat 14.00’da Ankara'da yapılacaktır. Sınavı yapacak olan ÖDSGM tarafından sınavla ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanacak olan sınav uygulama duyurusu, 28/08/2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

<br />

2-Unvan değişikliği sınavı, atama izni verilen bütün kadrolar için aynı tarihte yapılacaktır.

<br />

3-Unvan değişikliği sınavında, yukarıda (III) numaralı başlık altında belirtilen unvan değişikliği yazılı sınav ders konuları esas alınır.

<br />

4-Unvan değişikliği sınavında toplam 50 soru sorulacak olup, sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve en az 60 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

<br />

5-Unvan değişikliği sınavında aranan şartları taşımadıkları halde, sınava girip başarılı olanların sınavları geçersiz sayılarak, atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilecektir.

<br />

<strong>V-DİĞER HUSUSLAR</strong>

<br />

1-Sınava girecek adaylar sınav giriş belgesi ve kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, engelli ise ayrıca engelli kimlik belgesi ya da sağlık kurulu raporu) ile sınava gireceklerdir. Bu belgeler yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

<br />

2-Sınav konularına ilişkin kurumumuzca ders notu yayımlanmayacaktır.

<br />

3-Bu duyuruda yer almayan hususlarda, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınır.  

<a href="http://www.edb.adalet.gov.tr/duyuruarsiv/2017/unvan2017/2017-unvan-degisikligi-duyurusu.pdf"><strong><br />

DUYURU</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.