Adalet Bakanlığı Hakim Ve Savcı Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı Hakim Ve Savcı Alımı Yapacak

KamuAjans.Com-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı ile bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, yıl sonunda alınacak hakim ve savcı sayısını da açıkladı.

Adalet Bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yapan Bakan Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısı, üyelerinin seçimi ve çalışma usulünün, 2010 yılında yeniden düzenlendiğini ancak iyi niyetle yapılan bu düzenlemenin, hedeflenen sonuçları arzu edildiği biçimde doğurmadığını kaydetti.

Bozdağ gelinen noktada mevcut seçim usulüyle yeni bir HSYK üyeliği seçimi yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Yaşanan iki seçim tecrübesi üçüncü seçimin tekrarlanmaması gerektiğini bize emretmektedir. Buradan TBMM'de temsilcisi bulunan siyasi partilerimizi seçim usulü başta olmak üzere HSYK'nın yeniden yapılandırılması konusunda birlikte çalışmaya ve uzlaşmaya davet ediyorum. Zira mevcut yöntemle HSYK üyeliği seçiminin doğuracağı olumsuz sonuçları Türk yargısına ve Türkiye’ye bir daha yaşatmamalıyız." dedi.

Bakanlığı döneminde hakim ve savcı sayısını arttırarak adalet hizmetlerinin hızlanmasına büyük katkı verdiklerini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, alınması planlanan hakim ve savcı sayısına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Bugün itibariyle yargı mensubumuz 15 bin 718'e çıkarılmıştır. İhraç edilen 3 bin 659 kişi düşüldükten sonra kalan rakamdır bu. 2002'den bu yana hakim ve savcı sayımızda yüzde 68 oranında artış sağlanmıştır. 2016 yılında 3 bin 542 adli yargı hakim ve savcı adayı ile bin 68 idari yargı hakim ve savcı adayı olmak üzere toplam 4 bin 610 adayın da mesleğe kabulleri yapılmıştır. 24 Aralık 2016 tarihinde de 2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, bin 500 avukatlık mesleğinden geçen hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden geçen idari yargı hakim adayı olmak üzere toplam 3 bin 800 hakim ve savcı adayının alımına ilişkin sınav yapılacaktır. Bu sınavdan sonra da bunların stajları ve mesleğe kabulleri devam edecektir. Meslekten uzaklaştırılanlar nedeniyle yargıda bir boşluk oluşmayacağına, vatandaşımızın işlerinin aksamayacağına ve bu konuda her türlü tedbirin alındığına vurgu yapmak istiyorum. Bir daha herhangi bir sıkıntı oluşmasına izin verilmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.